Care este cel mai bun sistem cu Osmoza Inversa ?

 Cu totii dorim sa bem o apa buna la gust si sigura dpdv al calitatii acesteia,ce inseamna acest lucru? O apa care sa nu contina nitriti, nitrati , amoniu, bacterii si asa mai departe.

De multe ori chiar si apa de retea ridica semne de intrebare sau nu are un gust placut, in cazul apei de fantana sau put forat cu siguranta trebuie facut un buletin de analiza pentru a vedea ce contine dupa care se poate monta un sistem de tratare a apei care este bine sa fie recomandat de o firma specializata in tratarea apei.

 Cand este necesara montarea unui sistem cu Osmoza Inversa pentru utilizarea acesteia ca apa de baut?

Sunt situatii in care apa contine nitriti, nitrati , amoniu sau alte elemente care este costisitor de a le indeparta din apa pentru toata casa si atunci se apeleaza la acest sistem cu Osmoza Inversa care se monteaza in general cu robinet separat sub chiuveta din bucatarie.

Care este cel mai bun sistem cu Osmoza Inversa pentru uz caznic?

 Sistemele casnice cu osmoza inversa se impart in doua categorii cele cu vas de stocare a apei filtrate si cele cu debit direct. Haideti sa le vedem pe fiecare din acestea pe rand.

Osmoza inversa cu vas de stocare

Aceste sisteme au in componenta in general 3 prefiltre , membrana cu osmoza inversa de 75-100 GPD(galoane/day) dupa care au un postfilter cu carbune activ , cartus de remineralizare, alcalinizare , ionizare etc in functie de producator. Apa filtrata este stocata intr-un rezervor care are intre 5-13 litri , se utilizeaza acest vas de stocare pentru ca apa trece cu un debit relativ mic prin membrana cu osmoza aproximativ 10 litri/h si atunci este necesar acest vas tampon.

   O alta diferentiere intre aceste sisteme este daca au sau nu pompa, daca presiunea apei este peste 2,5 bari se poate folosi si fara pompa, sfatul nostru este de a achizitiona sisteme cu pompa pentru a fi siguri ca aveti debitul necesar de apa pentru buna functionare a osmozei.

   Acum este o adevarata discutie ca apa osmozata nu mai contine nimic si nu este sanatoasa, cu ajutorul cartuselor post osmoza inversa se poate remineraliza , ioniza , alcaliniza etc, cred ca este mai important sa bem o apa sigura si fara contaminanti.Eu personal folosesc apa osmozata de 20 de ani , pueti face buletine de analiza si dupa osmoza pentru a fi siguri pe apa care o consumati. Sistemul cu osmoza inversa vine cu o serie de beneficii , cost relativ mic al apei, apa potabila, nu mai trebuie sa cari baxuri de apa, se poate folosi la aparatele elctrocasnice , fier de calcat, aparate cafea etc.

Din sistemele clasice cu osmoza inversa cu vas stocare am facut un top al acestora pe baza experientei de 20 de ani in tratarea apei

Locul 3.

Sistem cu osmoza inversa AQUAFILTER in 7 trepte de filtrare cu pompa acest sistem are 3 prefiltre -cartus impuritati 5 microni, cartus carbune activ, cartus impuritati 1 micron, membrana Osmoza inversa 75 GPD, postfilter carbune activ, cartus de remineralizare si cartus de ionizare.Este un sistem bun , fiabil in timp , are pompa, filtreaza apa in 7 trepte de filtrare si are costuri mici in exploatare.

Locul 2.

Sistem cu osmoza Inversa debit direct RO800 KRAUSEN

Sistemul este in 5 trepte de filtrare echiparea de fabrica care se poate customiza dupa cum dorim adaugand si alte cartuse. Este un sistem cu pompa cu 2 membrane de 400 GPD inseriate si care ofera un debit dun la robinet de 1,2 litri/minut.Are avantajul ca vine cu dispplay care arata TDS a apei de intrare si dupa membrana de osmoza inversa in timp real.Acest lucru ne va indica momentul in care trebuie schimbata membranele. Apa are un guist bun si vine la temperatura apei de retea.

Locul 1.

Sistem Osmoza Inversa Kinetico K10

Kinetico K10 face parte dintr-o noua generatie de sisteme de osmoza inversa. Compact Mini este cel mai nou și cel mai modern echipament de osmoză inversă. Designul său atent și versatilitatea sunt gândite pentru a se adapta oricărei case. RO Compact Mini combină o mare capacitate de producere apă pură cu o cantitate minimă de apă reziduala. Acest lucru are ca rezultat economii mari de apă și un mediu mai durabil

Are un debit foarte bun , membrana de 600 de GPD lucreaza foarte bine, cartusele sunt foarte usor de schimbat si are avantajul ca va emite alarma in momentul in care trebuie schimbate cartusele sau membrana