Există o mare varietate de dimensiuni de sisteme de sterilizare apă cu lampi UV și este posibil să nu fii sigur cum să dimensionezi corect sistemul de apă cu ultraviolete pentru familia ta. Puteți găsi totul, de la sisteme portabile de băut mici, portabile, până la sisteme mari de casă, cu debite de până la sute de litri pe minut.
Luați în considerare următoarele:
Dimensiunea casei tale
Cu cât casa dvs. este mai mare, cu atât va fi mai mare debitul de care aveți nevoie pentru a livra eficient apă purificată la toate aparatele de acasă. Sistemele de 10 metri cubi pe ora sunt potrivite pentru case mici, apartamente sau apartamente, în timp ce cele de 15 metri cubi pe ora sau mai mult sunt ideale pentru casele mari cu mai mult de o baie. Compara si cumpara aceste aceste doua sterilizatoare recomandate de TopWater.ro : sterilizator apa cu lampa UV 2,7 mc/h, conexiune 3/4" Bec 55 Watti respectiv acest sterilizator apa cu lampa UV Sterilight S5Q.
Dacă există culoare în apa ta
Culoarea apei dumneavoastră poate indica un nivel ridicat de fier sau sediment de suprafață. Acest lucru poate afecta razele UV să pătrundă eficient prin apă, așa că este întotdeauna cel mai bine să măriți capacitatea sterilizatorului UV sau sa folositi si alte filtre pentru deferizare dacă apa are o nuanță gălbuie.
Dimensiunea instalațiilor dvs. sanitare
Majoritatea sistemelor de sterilizare a apei cu lampi UV sunt concepute pentru a se conecta perfect la instalațiile sanitare, dar merită totuși să te uiți la fitingurile unui produs înainte de a face o achiziție. Achiziționarea unui sistem UV care nu este compatibil cu instalațiile dvs. sanitare poate limita debitul apei.
Instalarea și întreținerea unui sistem de sterilizare apă UV
Instalarea unui sterilizator de apa cu lampi UV este de dificultate medie pe scara complexității și ați putea prefera să angajați un instalator care să facă treaba pentru dvs. Dar dacă vă place un proiect de bricolaj și aveți până la o oră de timp liber pe mâini, puteți instala singur un sistem UV. Instrucțiunile de instalare ale sistemului vă vor spune în mod specific cum să vă instalați propriul model, dar dacă doriți o idee de bază despre cum funcționează instalarea, iată ce va trebui să faceți în general:
Decideți unde să localizați filtrul
Dacă instalați un purificator UV pentru întreaga casă, este puțin probabil ca acesta să fie singur. Este posibil să aveți lampa UV ca urmare a unei pompe de puț (dacă utilizați apă de puț), un dedurizator de apă și un filtru de apă pentru întreaga casă. În acest caz, instalați filtrul UV ultimul, astfel încât apa să poată curge prin tot ce ați instalat mai întâi. Dacă nu aveți altceva instalat, puteți instala pur și simplu filtrul UV cât mai aproape de punctul de intrare al apei în casa dumneavoastră.
Montați carcasa lămpii pe perete
Lampa dumneavoastră UV ar trebui să vină cu carcasa lămpii. Puteți atașa această carcasă direct pe perete folosind suportul inclus. Asigurați-vă că instalați lampa astfel încât firele de alimentare să iasă din partea de sus dacă alegeți să o instalați vertical; acest lucru vă ajută să vă asigurați că sistemul poate funcționa eficient.
Desfaceți un capăt al carcasei lămpii
Glisați lampa UV în carcasă, apoi sigilați lampa la ambele capete folosind inelele O incluse. Lampa UV are două fire, unul pentru apa care trece în sistem și unul pentru apa care iese din sistem și înapoi în linia de apă.
Conectați-le la conducta de apă
urmând instrucțiunile producătorului Porniți apa din casă În continuare, trebuie să verificați dacă există scurgeri, pornind apa și folosind aparatele electrocasnice.
Conectați sistemul UV la perete
Etapa finală a instalării este conectarea luminii UV la electricitatea dvs. prin conectarea acesteia la perete. Asigurați-vă că conectați firul în siguranță, conform instrucțiunilor dvs. de instalare - nu lăsați zonele care nu sunt impermeabile ale firelor să se ude.
Lampi de înlocuire a sterilizatorului de apă UV
Ca orice proces de tratare a apei, purificatoarele de apă UV necesită o întreținere. Lampa UV în sine necesită înlocuire aproximativ la fiecare 12 luni sau după fiecare 9.000 de ore. Vezi mai multe lampi si becuri UV aici. Motivul pentru care trebuie să schimbi lampa este că după 9.000 de ore mercurul din lampă se diminuează, reducând eficiența lămpii. Înlocuirea lămpii durează câteva minute – trebuie pur și simplu să scoateți carcasa lămpii de pe perete, să scoateți vechea lampă și să introduceți cea nouă. De asemenea, trebuie să curățați manșonul din sticlă de cuarț din interiorul filtrului de apă UV. Dacă apa ta are duritate sau fier, aceasta va întuneca ecranul sticlei și va împiedica lungimile de undă UV să poată trece prin apa ta. Din acest motiv, este recomandat să vă asigurați că curățați manșonul la fiecare două luni sau cam asa ceva. In continuare am pregatit pentru dumneavoastra un ghid al cumparatorului unui sterlizator de apa cu lampi UV alaturi de informatii utile cu privire la modul de functionare a sterilizatoarelor de apa UV comercializate de TopWater.ro.
In speranta ca acest articol informativ va fost util, va invitam sa il distribuiti si prietenilor dumneavoastra ce ar putea avea nevoie de sisteme de sterilizare a apei, acestia cu siguranta va vor multumi e viitor.