Sistemul de sterilizare apei cu lampi UV este o modalitate extrem de eficienta de combatere a contaminarii microbiene în apa. Cu toate acestea, microbii trebuie expusi la lumina Ultra Violeta în cantitate adecvata pentru a dezinfecta în mod eficient apa.

        Sistemele de dezinfectie - sterilizare UV sunt utilizate în numeroase aplicatii diferite, de la purificarea apei potabile în casele individuale pâna la dezinfectarea alimentarii cu apa a oraselor întregi pâna la epurarea apelor uzate industriale. Tratamentul cu Lampi UV pentru apa este recunoscut ca un mod mai sigur si mai rentabil de a dezinfecta apa pentru aplicatii industriale.

         Tratarea apei industriale si rezidentiale cu lampi UV

      Igienizarea UV este utila în aproape orice aplicatie în care este necesara apa curata, sigura si fara microbi; si unde exista sansa ca apa sa fie contaminata înainte ca aceasta sa ajunga la punctul final de utilizare.

1] Ce este sistemul de sterilizare a apei cu ultraviolete?

          Tehnologia folosita in construirea unei lampi UV de sterilizarea - dezinfectie a apei, lumina ultravioleta cu lungimea de unda 253,7 nanometri este utilizata pentru dezinfectarea bacteriilor, virusilor, mucegaiurilor, algelor si a altor microorganisme, care se înmultesc si cresc apa. Tehnologia de sterilizare UV distruge ADN-ul microorganismelor, ceea ce ii distruge sau ii face incapabili sa creasca în continuare. Tehnologia de sterilizare UV poate fi utilizata pentru dezinfectia apei potabile, dezinfectia apei de proces, dezinfectia apelor uzate si dezinfectarea suprafetelor.

2] Cum functioneaza sistemul de sterilizare cu lampa UV?

      În tehnologia UV de dezinfectie a apei, lumina UV se dezinfecteaza prin patrunderea microorganismelor si distrugerea ADN-ului lor. ADN-ul joaca un rol important în functiile organismelor si reproducerea, prin urmare, distrugerea ADN-ului împiedica organismul sa fie activ si sa se înmulteasca. Aceasta energie UV (lungimea de unda de 240-280 nm) se gaseste, de asemenea, în mod natural în lumina soarelui în cantitati foarte mici. Aceeasi energie este produsa la intensitati mai puternice cu ajutorul lampilor cu descarcare mare de mercur, cunoscute în mod obisnuit sub denumirea de lampi UV. Nici o bacterie, virusi, mucegaiuri sau sporii lor nu pot supravietui atunci când sunt expusi la doza corecta de lumina UV. Prin urmare, lampile UV sunt considerate cea mai buna solutie pentru sterilizarea apei, iar pentru sterilizarea camerei, exista masina de sterilizare mobila UV care poate fi utilizata.

3] Aplicatii industriale ale sistemului de dezinfectie UV

       Sistemul de sterilizare cu ultraviolete nu este doar o lampa în interiorul unei tevi. Reactorul UV trebuie sa fie proiectat pentru a se asigura ca toti microbii primesc suficienta expunere la lumina UV (doza). Pe baza proprietatilor hidraulice ale apei; reactorul trebuie optimizat pentru a ghida fluxul într-un mod astfel încât sa maximizeze timpul de sedere si sa stimuleze turbulenta. Sistemele industriale bine proiectate de sterilizare a apei UV produc în mod constant rezultate exceptionale în aplicatiile industriale de sterilizare a apei. Câteva exemple de aplicabilitate a lampilor UV: Alimente si bauturi - Sistemul de sterilizare UV poate contribui la obtinerea unei calitati ridicate a apei, conform specificatiilor stabilite de autortatea nationala A.N.S.V.S.A. Bio-farmaceutice - Apa utilizata în produsele farmaceutice si de îngrijire a sanatatii si pentru curatare trebuie sa fie lipsita de substante chimice precum clor, ozon si agenti patogeni. Majoritatea companiilor farmaceutice depind de sistemele UV pentru dezinfectarea apei. Cosmetice - Apa lipsita de microorganisme si toxine asigura calitatea si îmbunatateste durata de valabilitate a produselor cosmetice. Sterilizarea UV este alegerea preferata pentru industria cosmetica din întreaga lume. Apa potabila centralizata - Un sistem UV de sterilizare a apei potabile este o solutie usoara si accesib de eficienta pentru a asigura apa pura în fiecare robinet al casei sau biroului dvs. Sterilizarea si refolosirea apelor reziduale - Pentru a combate problemele legate de lipsa apei si de cresterea costului apei proaspete, dezinfectarea UV poate ajuta prin tratarea apelor uzate în stadiul tertiar. Sistemele UV special concepute pentru apele uzate pot astfel dezinfecta apele uzate, astfel încât apa sa poata fi refolosita în scopuri secundare, precum spalarea si gradinaritul. Piscine - În mod tradiaional, clorul a fost utilizat pentru a asigura apa curata în piscine. Cu toate acestea, se stie din ce în ce mai mult ca, cu dezinfectia chimica, substanta chimica reactioneaza cu multe alte materii organice pentru a forma sute de substante chimice noi care sunt daunatoare. În timp ce UV este recunoscut ca un mod mai sigur si mai rentabil de dezinfectare a piscinelor.

4] Avantajele sistemului de sterilizare a apei cu becuri UV Natural

  •  UV este calea naturii de purificare; Ecologic
  • Nu se formeaza subproduse toxice în timpul procesului de sterilizare cu becuri UV;
  • Eficient - Toate microorganismele cunoscute sunt susceptibile la lumina UV;
  • Economic - Cel mai mic cost de functionare dintre sistemele de dezinfectare si sterilizare a apei;
  • Sigur si fara substante chimice - fara adaos de substante chimice, deci nu exista pericol de supradozaj;
  • Rapid - Prin urmare, este purificare în contact Instant;
  • Usor de gestionat - Sistemele bine concepute, precum sistemele STERILIZATOR LAMPA UV 2,7 mc/h, vin cu multe caracteristici avansate, cum ar fi CFD (Computational Fluid Dynamics), balasturi electronice de înalta eficienta si monitoare extrem de precise de intensitate UV, care le fac extrem de eficiente si, prin urmare, usor de gestionat.

5] Are nevoie un sistem de sterilizare UV de întretinere periodica

           Pot exista unele cazuri în care apa nu este pre-tratata în mod adecvat si nivelurile de turbiditate sunt mari. În astfel de cazuri, inspectia si curatarea de rutina pot fi efectuate la fiecare 6 luni. În cazul turbiditatii si duritatii apei ridicate, este posibil sa fie necesara cresterea frecventei de curatare. În cele din urma, lampa UV are o durata de viata limitata si trebuie înlocuita odata ce este epuizata. În eventualitatea improbabila de avarie prematura a lampii, circuitul de monitorizare va furniza semnalul pentru a recomanda înlocuirea.In general durata de viata a becului Uv este 8-9000 ore (aproximativ un an), deasemena dupa 2 ani se recomanda si schimbarea tecii de sticla prin care radiaza becul.