Dedurizator apă TIP CABINET cu 25 litri rasina.
Caracteristici
--functionare pe baza de rasina cationica schimbatoare de ioni
--afisaj display electronic: ora,volum de apa ramas pana la regenerare exprimat in mc, zile ramase pana la regenerare in caz ca dorim regenerarea dupa un anumit numar de zile , consumul de apa instantaneu
--programarea valvei se poate face dupa volumul de apa consumat
- mod imediat regenerarea va incepe dupa trecerea numarului de mc setati
- mod intarziat regenerarea va incepe doar la ora programata , dupa trecerea nr de mc de apa tratata setati
- cronometric-regenerarea va incepe la ora setata dupa trecerea nr de zile setat
--baterie Litium care are rolul de a pastra setarile in caz in care nu este curent
--5 cicluri de spalare, care pot fi setate individual
Performante afisaj display
- Consumul de apa instantaneu
- Numarul de mc disponibili
Debit nominal 2-2,5 mc/h
Durata medie de viata a rasinii : 5 (in conditii normale de functionare)
Presiune de lucru : 2,5 - 6 bar
Dimensiune 50/32/102 cm (L x l x h)
Sursa de alimentare : 220V,50Hz
Temperatura ambient : 5 -35°C
Instalare in loc ferit de umezeala si de inghet.
Recomandare : Inaintea statiei se va instala un filtru de sedimente 20, 25 microni. Este necesara conectarea dedurizatorului la o scurgere care sa nu depaseasca inaltimea acestuia. Dedurizatorul este echipat cu by pass, se poate interveni fara a trebui demontat tot sistemul.
Valva de comanda este de tip volumetric, ea masoara volumul de apa caretrece prin sistem astfel incat dedurizatorul va intra in regenerare in momentul in care atinge volumul de apa stabilit sa treaca prin sistem. Volumul de apa dedurizata care poate trece prin dedurizator se stabileste in functie de duritate si cantitatea de rasina din dedurizator.
REGENERARE
Fazele regenerarii acestei statii de dedurizare se succed dupa cum urmeaza:
Spalarea inversa
In timpul acestei faze, apa strabate coloana de jos in sus, antrenind partile solide depuse in straturile patului de rasini in timpul functionarii. Apa necesara spalarii inverse este evacuata prin racordul de golire din partea de sus a coloanei. Aceasta este singura faza in care apa strabate coloana de jos in sus.
Aspiratie saramura
In timpul acestei faze, o solutie concentrata de apa si clorura de sodiu este aspirata prin intermediul unui injector din rezervorul de saramura in coloana cu rasini. Saramura traverseaza coloana de sus in jos.
Spalare lenta
Aceasta este prima faza de spalare, in timpul careia are loc schimbul de ioni dintre clorura de sodiu si rasini. Aceasta faza nu are o temporizare proprie; ea incepe in momentul in care rezervorul de saramura este complet gol (toata saramura a fost aspirata); un dispozitiv special prevazut cu robinet cu plutitor, incorporat in rezervorul de saramura, nu permite aspirarea aerului.
Spalare rapida
Este faza in care rezidurile de sare sunt eliminate; la sfarsitul acestei faze coloana cu rasini este gata pentru a incepe un nou ciclu de functionare.
Reumplerea rezervorului de saramura
Statia de dedurizare furnizeaza apa rezervorului de saramura in scopul prepararii solutiei de saramura pentru urmatoarea regenerare. Umplerea rezervorului se face cu apa dedurizata si se opreste automat atunci cand timpul programat pentru acest ciclu ajunge la “0”.
Este foarte important de stiut de unde puteti achizitiona un sistem de dedurizare de aceea puteti citi sfaturile noastre.